2018. április 5., csütörtök

27. rész: Az árverés




Isabelle és Ethan e kis közjáték után, immár mindenféle probléma nélkül visszajutott a rejtekhelyre. Northman kimondottan nem volt boldog, hiszen Holden sem válogatta meg a szavait, amikor a lány akciója volt a téma, illetve a férfi végighallgatta Edward és Rebecca beszélgetését is. Abból viszont az derült ki, történjék az elkövetkezendőkben bármi, a mogul felkészülten várja a következő lépést.
– Egyszer tényleg megfojtalak, Isabelle! – mondta köszönés helyett a mentor, amikor társai beléptek a központi helyiségbe.
– Nem tudom, hogy miért vergődtök, aprólékosan megterveztem mindent – válaszolt jócskán felpaprikázódva a lány.
– Az szomorú – szólt bele a beszélgetésbe Ross. – Ha az aprólékos tervezés nálad így néz ki, akkor levegőt is csak előzetes megbeszélés és engedély után vegyél a továbbiakban!
A nő csodálkozva nézett a máskor mindig higgadt és szenvtelen férfira, akin tisztán látszott, hogy jelen pillanatban nem csupán ideges, hanem dühös. Méghozzá, nagyon.
– Pedig, tudtam, hogy mikor nem lesz ott az apám, utánanéztem, hogy hívják Kimberly pszichiáterét, még a doktornő feljegyzéseit is elolvastam. Pontosan tudtam, milyen problémákkal fordult hozzá, azokra milyen gyógyszereket szedett. Mint ahogy, azzal is tisztában voltam, hogy elkezdett jógázni és nem rögtön pirulákat zabált, ha rohama volt.
– Ez dicséretes. Maradhattál volna ennél a vonalnál, és amikor összerakjuk az akciót, bedobhatod a közösbe, amit találtál. Ehelyett, a tudomására hoztad a kedves papának, hogy itt vagy, és figyelemmel kíséred az eseményeket. Mint azóta kiderült, apád tudta, hogy élsz, ezzel kapcsolatban csak bizonyosságot szerzett, méghozzá első kézből, tehát tőled. A kapkodásoddal és a meggondolatlanságoddal elszúrtál közel mindent, amit eddig összeraktunk.
– Nélkülem, esélyetek sem lenne elkapni Edward White-ot.
– Nélküled, lenne időnk kivárni a mostaninál sokkal kedvezőbb alkalmat is. Az a szerencséd, hogy Holden lát benned fantáziát. Főleg, ha időközben a nyomára bukkanunk az együttműködési készségednek és végre a helyes irányba tereljük.
– És, ha nem találjuk meg az együttműködhetnékemet?
– Az sokaknak fájna, de leginkább neked.
– Mert?
– Mert Holden töröltetné a hozzáférésedet a rejtekhelyhez, Marcot és engem visszarendelne, te meg mehetnél, amerre látsz. Remélem, nem taposok bele a lelkedbe nagyon, ha közlöm, Northman használhatósága eddig sem volt kérdés. A tiéd, sokkal inkább. Jeff nem a vaj szívéről híres, ezt már tapasztalhattad, ha eléggé figyeltél. Szerencsédre, még mindig úgy gondolja, hogy túl jó, fiatal, és használható vagy ahhoz, hogy leírjanak járulékos veszteségként.
– Be akarsz paráztatni?
– Nem. Elmeséltem a miheztartást. Holden belemondta a mentorod fülébe, hogy ez volt az utolsó húzásod. Ezt viszont jobb, ha tudod.
– Megértettem.
– Helyes. Folytassuk az akció szempontjából sokkal konstruktívabban! Ott tartunk, hogy nem ennyire frissiben kellett volna rápróbálkoznod a kérdezősködésre. Néhány napot még muszáj lett volna várni arra, hogy apád és Rebecca a beszélgetéseik során, néhány további homályos részletet megvilágítsanak. Az sokkal járhatóbb út lett volna, ha Kimberly valódi pszichiáterét küldjük el beszélgetni. Azt például, honnan tudtad, hogy soha nem kísérte el Becca a nővérét a pszichiáteréhez, és esetleg nem ismerte személyesen? Sehonnan! Láttad a kartonból, régóta járt hozzá, a problémái nem új keletűek voltak. Az, hogy Beccával sosem találkoztál, illetve a szülői házban csak a kamaszkori fényképeiddel futhatott össze, semmit nem jelent. Igaz, az mindannyiunk számára meglepetés volt, hogy Edward papa és a sógornője ennyire jól megértik egymást, de pontosan ezért kellett volna még néhány napot türelemmel lenni. Már ott szólnia kellett volna a vészcsengődnek, amikor Rebecca a Jones-testvérekről, meg arról beszélt, milyen sokat tanult az apádtól, aminek hasznát is vette. Márpedig, ezt együtt néztük, te is hallottad-láttad. Ennek ellenére, agyatlan módon nekiindultál, pedig csak az volt biztos, a faterod nem lesz otthon – nézte merőn a lányt Ethan Ross.
– Már untam az értelmetlen kukucskálást, és azt, hogy semmi nem történik – kezdte válaszát a nő.
– A semminél azért, jóval több történt – vélte a férfi. – A magánnyomozóval történő első személyes találkozás után kinyírták Kimberly White-ot, és nagyon úgy tűnik, hogy még csak nem is a férje tette. Pedig, a nő róla mesélt, bár az tagadhatatlan, hogy a személyes összezörrenésük és az a monokli fájt az asszonynak a legjobban. Ha a férje figyeltette is, csak azt tudhatta meg, hogy a felesége tényleg őrülten aggódik a húgáért. Ezt viszont, az öreg egyébként is, első kézből tudta. A fura az, hogy Kimberly tudta, a húga közreműködik Edward stiklijeiben. A kérdés már csak az, hogy mennyire mélyen látott bele a kártyákba? Részemről csak feltételezés, de azt gondolom, Kimberly White csak felületesen volt beavatva. Az tiszta volt előtte, hogy a húga bejáratos lett a köreikbe, hiszen néhány árverésen együtt vettek részt. Azt kötve hiszem, hogy mosolyogva bólogatott volna hozzá, ha tudja, a húga bevállalta azokat a feladatokat, amiket ő visszautasított. Rebecca ugyan azt mondta, hogy a nővére tudta, és nem haragudott azért, hogy segít a sógorának. Én viszont, úgy sejtem, hogy ezt Kimberly kizárólag az iskolai tandíjra, néhány apróbb szívességre és a majdani munkakapcsolatra, nem pedig szexuális szolgáltatásra értette. Mivel halott, hát tőle nem fogjuk megtudni a frankót.
– Aztán azt is megtudtuk, hogy Warren Jones halálával a Jones-féle üzleti kapcsolat sem fuccsolt be, hiszen Luke öcsike vélhetőleg átvette az üzletet – vette át a szót Marc és folytatta annak felsorolását, mire derült még fény azóta, hogy bepoloskázták a helyszínelők a White-rezidenciát. – Mint ahogy, azzal is tisztában vagyunk, hogy Luke Jones tudja, te ölted meg a bátyját, ráadásul, nem valószínű, hogy megbocsátana. Apád, ha éppen jópofizni támad kedve az öcsikével, hát Rebecca testével és a te hulláddal együttesen, valószínűleg eléggé megalapozná a jó kapcsolatot.
– Te is ijesztgetni akarsz? – nézett kérdőn mentorára Isabelle.
– Nem. Lehetőségeket, majdhogynem tényeket vázoltam.
– Pedig, fiúk, van egy rossz hírem. Problémamegoldó vagyok, aki arra kapott elsősorban kiképzést, hogy olyan gondokat simítson el, amelyeket másként már nem lehet.
– Tény – bólintott Northman. – Azonban, régen is külön csapat dolgozott azon, hogy az akcióban mindent tudj, amit tudnod kellett a háttérről. Lehet, hogy nem rágták a szádba, de Holdenék erőteljesen rajta voltak az információk megszerzésén és a háttér létrehozásán. A magánakcióddal elbaltáztad, a lehetőségeinket pedig erősen beszűkítetted.
– Szerintetek – mosolyodott el a lány, majd elkezdte vázolni, hogy mit talált ki.

Rebecca Anderson – miután megkapta Elisabeth Jenkins igenlő válaszát – rengeteg időt töltött együtt az ál-pszichiáterrel. Miután a zártkörű eseményre engedélyezték Elisabeth megjelenését, az egyetemista Becca gyakorlatilag állandóan vele volt.
Isabelle hanyagolta a parókát, inkább mahagóni színű hajfestésről fecsegett, ezzel indokolva a hajszínét. Ms. Anderson magában csak somolygott, és úgy tett, mintha neki is az lenne az egyetlen problémája, hogy az adott estén milyen frizurája, ruhája, álarca és műkörme legyen. Az álcázott problémamegoldó, újdonsült barátnőjének azzal indokolta izgatottságát, hogy a pasijával történt szakítás után még csak járni sem járt senkivel, ez a helyzet pedig izgalmasan pikáns és teljesen új. Nem beszélve arról az extra izgalomról, ami egy esetleges gyilkosság felderítésének lehetőségét jelentette.
Edward White uralkodott magán, úgy tett, mintha lefoglalnák az üzleti ügyei, és ezért nem tud elhunyt felesége pszichiáterére időt szakítani. SMS-ben, szabadkozva kért elnézést emiatt, de Isabelle-nek még így is forgott a gyomra tőle, hiszen pontosan tudta, hogy az apja még soha, senkitől sem kért elnézést. Ebből is látszott, hogy az öreg White kínosan ügyel arra, hogy még véletlenül se futhasson össze idő előtt a lányával.
Ethan és Marc is gőzerővel dolgozott azon, hogy minden a terv szerint alakuljon, és a körülményekhez képest minimalizálni tudják a kockázatot. Isabelle Northman és Ross nélkül is pontosan tudta, hogy a jövendő akció során gyakorlatilag tálcán kínálja magát az apjának. Viszont mindannyiszor, amikor két társa komor arcába nézett, sikítani és elfutni támadt kedve, olyannyira inába szállt a bátorsága.
Az akció előtti estén ez már odáig fajult, hogy ismét Marc elé állt, és közölte, szüksége van rá. A különbség annyiból állt, hogy nem volt szex, Isabelle kimondottan csak testmelegre és biztonságra vágyott.
Az árverés reggelén Isabelle White ismét találkozott Rebeccával. Elmentek masszíroztatni, fodrászhoz, körmöshöz és kiválasztották a szerelést, amiben beállnak majd az éhes férfipillantások kereszttüzébe. Becca elővette a tableten tárolt, jelszóval védett fotóalbumot, ahol is Miss Elisabeth Jenkins kiválaszthatta a férfiakat, akik licitálhattak rá. Ms. White Luke Joneson kívül rábökött még a Kimberlyvel korábban kapcsolatban lévő pasasokra, illetve arra az egyre, akiről nem volt kép, csak leírás. Isabelle akárhogy is keresgélt, Edward White-ot nem találta meg benne. Miss Anderson megvárta, ameddig a másik lány felteszi a kérdést, nem ment elébe, nem könnyítette meg a dolgát:
– A sógorom elutazott, ezen a héten nem lesz az országban. Egyébként is, ízléstelennek tartja, hogy most részt vegyen az árverésen, mert hiába nem volt köztük intim kapcsolat, akkor is szerette a nővéremet.
Isabelle magában imádkozott azért, hogy valóban így legyen, hiszen az a tény, hogy legalább Edwardtól nem kell tartania, jócskán megkönnyítette volna a dolgát. A rejtekhelyen a fiúk lekérték a megfigyelési adatokat, amelyek szerint Rebecca Anderson igazat mondott, Edward White ismételten a magánrepülőjén ült és a repülési terv szerint, Japánba tartott.
Miután beesteledett, a két fiatal nő együtt indult az Emerald Lake Golf Klubba, ahol kéthetente az árveréseket tartották.
Monitoron nézték végig az előttük lévők licitjeit, és Rebecca morogva húzta le a listájáról azokat a férfiakat, akikre számított. Pedig így is maradt éppen elég neki, hiszen meg kellet nyitni az összes helyiséget, amikor ő került sorra.
A helyiséget a régi peep-showk mintájára alakították ki, bár kétségkívül modernebb, ízlésesebb köntösben. Semmiféle tapogatásra nem volt lehetőség, a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” elvet tartották szem előtt a helyiség megálmodói és tervezői. A licit alanya egy kijelzőn kísérhette figyelemmel a sorszámokat és hozzá tartozó pénzösszegeket. A kör legmagasabb licitje után vártak még két percet, és egy egyezményes hang jelezte a véget, a nyertes számát és az összeget.
Rebeccára – szokás szerint – sokan és hosszan licitáltak. A nyertes az inkognitóban maradó ismeretlen lett, aki továbbra sem fedte fel kilétét, viszont csillagászati összeget fizetett a lányért.
Ms. Anderson visszament a várakozóba, és monitoron keresztül nézte „Elisabeth Jenkins” licitjét. Ez sem tartott rövid ideig, hiszen, Isabelle White-nak izmos, karcsú és bombázó alakja volt, a bőrén látszott, hogy milyen fiatal, és ami az álarc alól kilátszott, nyilvánvalóan az sem vette el az urak kedvét, sőt. Becca arcán futó mosoly suhant át, hiszen, ahogy számított rá, Luke Jones lett a nyertes.
Rebecca megvárta még Elisabethet, elmondta, hogy hová kell mennie. Miután végzett, némi egészséges izgalommal vegyes kíváncsisággal nyitott be a helyiségbe, ahol találkoznia kellett azzal a férfival, aki megvette őt.
A szobában tartózkodó férfi elmosolyodott, amikor a lány becsukta az ajtót. Becca – bár a sötétben nem látszott – elpirult, sőt a szíve is hevesebben kezdett verni, amikor a kellemesen mély orgánummal rendelkező, őrülten jóképű pasas megszólalt:
– Nem kétlem, hogy felismert, kedves Rebecca. Viszont, azt szeretném kérni, hogy maradjon diszkrét. Átutazóban vagyok, mellesleg, a feleségem sem díjazná, ha tudomást szerezne a mai esténkről, éjszakánkról. Persze, ez csak akkor igaz, ha megfelelek önnek, és hajlandó elkísérni a szállásomra.
– Valószínűleg, igen kevesen nem ismernék fel első pillantásra John Kendersont.
– Akkor tudja, hogy miért kértem a továbbiakra vonatkozóan is a diszkrécióját.
– Sejtem, de mivel mindketten könnyed kikapcsolódásra vágyunk, egyaránt érdekünk a titoktartás.
– Így igaz – mosolygott a rockzenész, miközben átvette a cetlit, amin rajta volt a számlaszám, ahová az utalást kellett teljesítenie.

Isabelle is bement Luke Joneshoz. A fiatal férfi mézesmázosan megkérdezte, hogy továbbra is hajlandó-e folytatni a megkezdett játékot, az igenlő válasz után elutalta a licit összegét, és kézen fogta a lányt.
Beültek a sötétített ablakú limuzinba, ahol mindketten tovább játszották a szerepüket. Jonest valóban felizgatta a lehetőség, hogy maga alá gyűrheti a bátyja gyilkosát, mielőtt megölné, Isabelle pedig, mint rutinos csali, nem csak hagyta alakulni a helyzetet, hanem eljátszotta azt, amit hasonló helyzetben, minden férfi érezni kívánt volna.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése