2017. november 30., csütörtök

11. rész: Az ígéret

Marc Northman keserű szájízzel ébredt, aminek több oka is volt. Az első és legfontosabb, az előző este végignézett felvétel, Carmenről. Hunt is csak úgy tudta elviselni a lenémított videót, hogy rengetegszer leöblítette a látványt. Marc sem volt kivétel, pedig a nő iránti érzelmei még csak meg sem közelítették Caleb hajdani szerelmes lángolását. Nem mellesleg,  a benyakalt whisky sem segítette az éjszakai nyugodalmat, méregtelenítést, felfrissülést. Aztán a feketeruhások felismerése, Bones és a Dwyne-k. Mert amellett, hogy gyakorlatilag mindannyian a tanács magasan képzett, közel szenvtelenné drillezett bérgyilkosai, problémamegoldói, de még köztük is akadt olyan, aki különösen kegyetlen volt. Esetleg még pszichopata is, mint Tyler, akinek a kartonján jelzett indulatkezelési problémái csak finomkodó megnevezése volt a különös kegyetlenséggel, élvezettel történő ölésnek, ami ráadásul még irányíthatatlansággal is párosult. Akkortájt senki sem csodálkozott azon, hogy likvidálásra jelölték, nem beszélve arról, hogy közvetlen felettese Caleb Hunt volt, akitől azért csak megkérdezték, mit szól a dologhoz.  Northman nagyon jól tudta, hogy barátja is szembesült a ténnyel, Tyler Bones határozottan élvezte Carmen kínzását, és ha kizárólag rajta múlt volna, hogy meddig tart, a szerencsétlen nő sokkal tovább húzza. A felvételen is tisztán látszott, hogy a sisakkamerák képét már bizonyára megelégelte, aki távirányította az osztagot, tehát parancsra döfött halálosat az egyik Dwyne, holott addig leginkább Bones ügyködött nő testén.
Marc az eszmefuttatás e részénél óriásit sóhajtott, mert keserűségét tovább fokozta az előző este folyománya is. Isabelle. Aki megértő volt, és még az ellenségeskedést is félrerakta, amikor szembesült vele, hogy mit műveltek nélküle a férfiak. De ettől még Northmannek fájt, nem is akármennyire. Az agyában és a testében szabályosan zsongott a düh és a bosszúvágy, nem beszélve a gyászról, amit Caleb látványa, és a saját, pillanatnyi tehetetlensége még tovább szított. Az csak tovább fokozta közel tűrhetetlen fájdalmát, hogy folyton eszébe jutott, ha megtalálják és elkapják őket, Isabelle-re is ez a sors vár. Vagy még ennél is rosszabb. Ez volt az a pont, ahol már nem bírta tovább. Kellett. Muszáj volt, hogy tanítványa eleven testét közel érezze, és általa megnyugvást találjon. Ez egészen addig jó ötletnek tűnt, amíg bele nem nézett White szemébe. 




Sajnálatot látott benne csillogni, és ez jobban lenullázta a vágyait, mintha a lány mindenféle egyéb módon elragadtatta volna magát. Hiszen a tanítvány megkapta rá a kiképzést, ideig-óráig távolt tudta volna tartani magától, és ezzel a férfi is tisztában volt. Ugyan Marc Northman érzésekre vágyott, de a sajnálat pont nem volt köztük. Így viszont Marctól is csak egy csókra futotta, és a reményre, hogy felzaklatott idegrendszere legalább pillanatnyi megnyugvásra találhat.
Ilyen gondolatokkal birkózva botorkált ki a konyhába, ahol Hunt már a kávét főzte. Caleb sem nézett ki sokkal jobban, maximum annyival, hogy láthatóan már a zuhanyozáson is túl volt.
‒ Béke? – célzott Northman megviselt kinézetére a másik férfi.
‒ Maximum, fegyverszünet – vigyorodott el vidámság nélkül, keserűen a kérdezett.
‒ Nem gond, ha végre el tudunk mozdulni a holtpontról.
Marc leborította a torkán az első főzet tűzforró feketét, és elvonult zuhanyozni.

Isabelle arra ébredt, hogy már kihűlt mellette a férfi után a lepedő. Még alig volt magánál, de azt megnyugodva konstatálta, hogy van rajta némi ruha. Lassan eszébe jutottak az előző este eseményei. Nagyot sóhajtva idézte fel azt a kemény csókot, aminek azonban mégsem az lett a folytatása, amire az indításból következtetni lehetett. Marc kiakadt, ez egyértelmű volt, de ezen nem is csodálkozott, hiszen még frissiben végignézte ő is azt a rettenetet, amit Carmennel műveltek. Úgy sejtette, Caleb talán még Northmannél is rosszabb állapotban lehet, nem ok nélkül.
Isabelle White felült az ágyban és erőt gyűjtött. Tudta, hogy hamarosan ki kell mennie, de mindkét férfitól tartott.
Marctól azért, mert teljes képtelenségnek tartotta, hogy Northman ne tudná biztosan, tegnap leginkább rajta múlt, hogy mégsem lett szex az összebújásból. Hiszen már a lány teste is fellázadt a büszkeség és az ész ellen, jó ideje kívánta a mentorát.
Ahogy az a gyengédséget nélkülöző csók is ékesen mesélt róla, Marc is őrülten akarja. Az életet, a testet, a vágyat, a szerelmet, az elevenséget, mindent, amit Isabelle jelentett neki.
Calebtól pedig azért, mert lehet, hogy Carmen után továbblépett, de a volt szerelme halála, illetve sokkal inkább a megkínzásának látványa átfordíthatja. Ha pedig ez megtörténik, nem biztos, hogy az jó lesz bárkinek is.
Isabelle felkapott pár tiszta ruhát és magabiztosságot magára erőltetve lépett ki az ajtón, de odakint senkit sem talált. Óvatosan az ablakhoz lépett és kilesett a megsárgult függöny mögül. Marc és Caleb az udvaron voltak, mindketten a motor fölé hajolva ügyködtek.
Megkönnyebbülten sóhajtott fel, kapott még pár perc haladékot. Gyorsan be is slisszant a fürdőszobába és ruháit a földre dobva, beállt a zuhany alá. Percekig folyatta magára a forró vizet, miközben ujjaival önkéntelenül is végigsimított ajkain, amelyeken még mindig érezte a keserű whisky ízét. Marc ízét.
Hatalmas súlyként csapódott a mellkasának a vágy és a félelem. Az, hogy Marc viszonozni látszott éledező érzéseit, egyszerre töltötte el boldogsággal és rettegéssel. Hiszen jól tudta, megtanulta: hideg fej és semmi érzelem. Ezek a profi gyilkos ismérvei. Northman intelmei, melyeket épp ő maga fog megszegni. Miatta. Isabelle miatt, és ezt a nő képtelen volt elviselni. Hiszen őt akarták, az apja őrá vadászott. Mentorát csak a kezesség miatt akarják eltenni láb alól, de ha felszabadítja alóla azáltal, hogy lelép, talán túlélheti. Muszáj túlélnie. Nem viselné el, ha miatta halna meg. Hisz megfogadta: nem lesz a gyilkosa! Nem! Nem, mert...
Az elhatározást tett követte, elzárta a csapot és szinte még vizesen bújt bele ruháiba. Nedves haját összefogta, majd az ajtóhoz lépve hallgatózott. Csend. Óvatosan kilesett, a férfiak még mindig odakint voltak. Besietett a szobába és az egyik kézitáskába beledobott pár ruhát, pénzt és fegyvert. Felmarkolta a kocsikulcsot és táskával a hátán, kimászott az ablakon. Végigsietett a ház mellett, majd az autó felé akart futni, amikor lövés dördült a háta mögött. A golyó éppen a lába előtt fúródott a homokos talajba.
Isabelle szitkozódva felsóhajtott, és megacélozva magát fordult szembe mentorával.
Marc tekintete metsző volt, ahogy végigmérte tanítványát, akinek ruhái nedvesen tapadtak a testére.
‒ Takarodj vissza a házba! – sziszegte a férfi.
‒ Marc! Engem akarnak, nem téged! Te is tudod…
Újra elsült a fegyver, szinte centire pontosan ugyanoda repült a golyó. Isabelle nem mozdult.
‒ Azt mondtam, takarodj vissza a házba! – ismételte el Northman, de a hangját nem emelte meg. Nem volt szükség rá, szavai így is keményen csattantak.
‒ Nem! Marc, figyelj rám! Nincs más megoldás! Így megúszhatod...
‒ Isabelle! Nem mondom még egyszer!
‒ Hallgass már meg! Vagy, ha azt nem, akkor fejezd be, amit múltkor elkezdtél! – kiabálta dühösen a nő, de arra nem számított, amit mentora arcán látott átsuhanni.
Kegyetlen haragot várt, amit mindig is kapni szokott a szájalásért, de most rettegés ült meg a szürkéskék szemekben. Hiába minden!
Marc leeresztette a fegyvert és az övébe csúsztatta. Tanítványa szavai éles pengeként csapódtak halottnak hitt lelkébe. Józan esze tudta, a lánynak igaza van, és neki akkor lenne esélye az életre, ha őt elengedné. Igen. A régi Marc Northman ezt tenné, sőt, maga lőtte volna le. De az új énje, aki feladta a küzdelmet az évek óta tartó tagadással szemben, képtelen volt rá. Isabelle maga az élet!
Két hosszú lépéssel a lány előtt termett és elkapva őt az autónak lökte, de a becsapódást saját karjával tompította. Szorosan átölelte az egyik kezével, míg a másikkal az állát kapta el, kényszerítve, hogy felnézzen rá. Isabelle ujjai ugyan belevájtak mindkét bicepszébe, de nem próbálta eltaszítani magától.
‒ Utoljára mondom el: inkább általad halok meg, mint a cég által. Ne merészelj megszökni tőlem, Isabelle!
‒ Nem akarom, hogy meghalj! – felelte halkan, már-már kétségbeesetten a nő.
‒ Nem fogok!

Marc csókkal pecsételte meg az ígéretét. Ez volt az első, igazi csók, amit váltottak. Ezt nem mérgezte parancs, színjáték vagy gyász. A színtiszta vágy volt az, ami szenvedélyes ölelésbe olvasztotta össze testüket és lelküket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése